TARTĂ CU MERE FĂRĂ ZAHĂR ȘI FĂRĂ FĂINĂ DE GRÂU

Neapărat trebuie să mă dezobișnuiesc de obiceiul „cumpăr ca să fie acolo”. De fiecare dată când merg la cumpărături, jumătate din produsele pe care le iau le am deja acasă, dar vorba aceea, mai bine să fie acolo că nu știi când ai nevoie. Așa m-am trezit în weekend cu 2 coșuri pline ochi cu mere. Și cum mă enervează teribil să arunc mâncarea , m-am hotărât să le transform într-o tartă delicioasă și prietenoasă cu silueta:)

Da, deserturile pot face casă bună cu măsura XS, dacă alegi cu grijă ingredientele. De exemplu, în loc de făina albă de grâu, am folosit făină de cocos, care are un indice glicemic mult mai scăzut. Făina de cocos NU are gluten, este aromată și se potrivește perfect la prăjiturit 🙂 Ai grijă atunci când o folosești să adaugi mai multe ingredinte lichide pentru că le absoarbe imediat.

INGREDIENTE NECESARE

200 gr făină de cocos (eu am folosit varianta bio)

3 albușuri

2 gălbenușuri

2 linguri de ulei de cocos

fulgi de cocos/ migdale (eu am avut pofta de fulgi de migdale)

1.5 kg de mere

1 păstaie de vanilie

scorțișoară

praf de sare

Amestecă făina cu albușurile, gălbenușurile, uleiul de cocos și praful de sare. Frământă bine coca și pune-o în folie alimentară, în frigider, pentru 30 de minute.

În acest timp,  curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoare. După, pune-le într-o cratiță, la foc mic, până ce se înmoaie. Adaugă și vanilia și scorțișoara.

E timpul să scoți coca din frigider. Împarte-o în două părți egale. Prima întinde-o bine într-o formă de tartă. Eu am o tavă de silicon și e absolut genială. Aluatul cu făină de cocos e mai fărămicios față de celălate, dar nu te descuraja. Cu puțină atenție, o să reușești să-l întinzi unform.

Adaugă și merele călite, iar deasupra pune jumătatea cealaltă de cocă. Presară câțiva fulgi de migdale și bag-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 40 de minute.

După ce au trecut cele 40 de minute, scoate tava din cuptor și las-o să se răcească înainte de a o tăia.

Mirosea așa bine în casă. Hmmm…poftă bună 🙂

You may also like

Lasă un răspuns