VACANȚĂ ÎN SEYCHELLES CU BEBELUȘUL. CÂT COSTĂ, ITINERARIU, RECOMANDĂRI

Dacă te bate gândul sau deja te pregătești pentru o vacanță în Seychelles, aici o să găsești experiența noastră recentă din Paradis. Fie că mergi în cuplu, fie în formulă completă (unul, doi, trei, patru copii 🙂 ) sunt sigură că vei găsi utile informațiile din articolul acesta.

Când am luat decizia de a pleca într-o destinație atât de îndepărtată cu un copil mic (8 luni), am știut că o să fie complet diferit față de vacanțele anterioare. Și chiar dacă ne-am pregătit psihic pentru asta, parcă tot ne-a luat prin surprindere. În ideea în care la 11.00 dimineața poate că aș mai fi stat puțin să mă prăjesc la 32 de grade, dar vise, nene, vise. Strânge catrafusele de pe plajă, ia copilul lipicios și plin de nisip și tai-o în cameră că îl frige soarele. Și, surpriză, nu poți să sari direct în duș și apoi să te trântești în pat sau să butonezi telefonul în cautarea unui restaurant bun. Unul își face duș cu viteză supersonică. În timpul ăsta, celălalt dezbracă copilul. Apoi bagă-l la spălat. Deh, el ar mai avea și chef de joacă în baie, dar pe tine te strânge pielea de la apa sărată. Pasează-l repede la taică-su ca să-l îmbrace în timp ce tu ai vrea să se oprească totul în loc vreo jumătate de oră ca să stai sub duș. Realitatea te izbește ca jetul de apă rece și în 5 minute ești și gata îmbrăcată.

Nu am vrut să te îngrijorez cu aceasta introducere. Într-adevăr e greu cu un copil în vacanță, dar nu imposibil. Trebuie doar să adaugi un bagaj suplimentar pe care să îl umpli cu răbdare.

Să revenim. Am oscilat între Maldive și Seychelles pentru vacanța de iarnă. După un research atent, Maldive mi s-a părut doar un loc cu plaje frumoase și atât, astfel încât am cumpărat biletele pentru Syechelles. Nu o să-ți fac eu descrierea locului (suprafață, localizare, populație, etc.). Găsești aceste lucruri pe internet. Google it.

BAGAJUL COPILULUI

Căruciorul a fost inutil. Nu exagerez deloc. O dată am pus-o pe Luna în căruț, ca să nu zicem că l-am cărat degeaba după noi. Un sistem de purtare este ideal. Mai comod, mai practic. Plus că, așa cum aveam să descoperim la destinație, în unele locuri nu ai pe unde să mergi cu căruciorul pentru că nu există trotuar. Am mai avut la noi crema cu protecție solară (am ales una naturală, cu mușețel, potrivită pentru bebeluși), un costul de baie cu protecție uv, un termometru și antitermice. Din fericire, nici de ultimele două n-am avut nevoie.

ZBORUL

Luna a zburat prima oară atunci când avea o lună. Deci nu am fost deloc stresați din punctul ăsta de vedere. După ce am achiziționat biletele de avion, am sunat la compania aeriană să îmi rezerve locurile din față, cu bassinet. Am zburat cu Qatar Airways, București – Doha (4h35), Doha-Mahe (5h35). Am avut o escală lungă în aeroportul din Doha. Luna a dormit destul de mult pentru că a fost pe timp de seară, dar nici dacă era mai mare nu mi-aș fi făcut griji. Aeroportul are multe locuri de joacă și preț de câteva ore poate să țină ocupat un copil. Zborul de la Doha spre Mahe a fost de noapte, Luna a dormit aproape tot drumul. Singurul dezavantaj e că ea nu sta absolult deloc în bassinet și a stat pe rând, în brațele noastre. *Chiar dacă nu îi place în locul pentru bebeluși, tot acolo rezervăm pentru că avem mai mult loc la picioare și când e trează o mai pot așeza jos, ne mai jucăm și mai trece timpul.* Cei din echipajul de zbor sunt foarte drăguți, îi oferă copilului câte o jucărie, interacționează cu el, îl mai iau în brațe, dacă le permiți. Am aterizat în Seychelles dimineața, în jur de ora 9. Diferența de fus orar nu am simțit-o nici noi, nici Luna (2h în plus față de noi). La întoarcere am avut tot escală lungă, de noapte, dar atunci am luat o cameră la hotel. 4 ore de somn, în pat, au fost minunate.


TRASEUL

Am împărțit vacanța în cele 3 insule principale: Praslin, La Digue, Mahe. Pentru că veneam după un zbor destul de lung, am decis să luăm prima noapte de cazare în Mahe, lângă aeroport, iar a doua zi de dimineață să zburăm spre insula Praslin. Voi povesti în articole diferite despre fiecare insulă, despre cum ajungi acolo, opțiuni de cazare, opțiuni de mâncare, plajă, activități. În prima zi nu am făcut mai nimic, am dormit și am mers la plajă după amiaza.

COSTURI

Biletele de avion – aprox 1400e

Cazare prima noapte in Mahe – 120e

Transfer hotel aeroport – 10e

Mâncare – 100e

2 cartele pentru telefon – 110e

IMPORTANT

*În Seychelles nu este cald, este FOARTE cald. Fiind situate în apropierea Ecuatorului, soarele te arde nemilos chiar și la umbră. Deci crema de soare este ceva indispensabil. De cum ne-am dat jos din avion, am dat nas în nas cu umiditatea ridicată și căldura.

*La intrarea în țară este nevoie să arăți biletul de întoarcere si rezervările la hotel. Printate sau pe mobil.

*Localnicii vorbesc perfect engleză și franceză

*Poți schimba euro/dolari în monenda locală, rupie seychelleză sau poți achita direct cu ei, inclusiv la supermarket. Rata de schimb este cam la fel peste tot, inclusiv în aeroport, bancă sau case de schimb valutar. Cardul nu l-am folosit așa că nu știu ce să zic despre asta

*Cum ieși din aeroport găsești două chioșcuri unde se vând cartele de telefon cu internet. Airtel și Cable&wireless. Noi am cumpărat câte una de la fiecare firmă. O cartelă cu 4gb de internet costă 50e.

*Seychelles este o țară sigură, nu sunt necesare vaccinuri suplimentare.

*Plasticul este interzis pe insule, ambalajele și paiele sunt din materiale biodegradabile.

Abia aștept să împărtășesc cu tine imagini din cel mai frumos loc pe care l-am văzut până acum. Seychelles înseamnă paradis, asta este clar. Dacă ai întrebări despre această destinație, le aștept cu drag. Dacă ai fost și vrei să schimbăm impresii, abia aștept.

Călătorii de vis și experiențe memorabile îți doresc.

Revin cu un articol nou, despre insula Praslin. 🙂

You may also like

Lasă un răspuns