Ți-am mai spus că masa mea preferată e micul dejun, nu? Mi se pare cel mai plăcut lucru pe care îl poți face dimineața pentru tine (și pentru partener, dacă e cazul 🙂 Bine, sinceră să fiu, cred că e drăguț să ți-l și pregătească cineva 🙂 Cât de ușor poți face fericită o femeie, la prima oră a zilei. În fine, dacă faci parte din categoria celor care își fac singure micul dejun, și îți plac cerealele, astăzi, îți propun să încerci iaurt cu granola crocantă și fructe proaspete. Și ca să fii sigură că o să ai parte de un mic dejun sănătos, renunță la granola cumpărată din supermarket și prepar-o tu, acasă. E super simplu.
Ai nevoie de :
- 1 cană fulgi de ovăz
- migdale
- caju
- nuci
- mix de semințe (de floarea soarelui, dovleac, susan, etc)
- fructe uscate: stafide, goji, merișoare (alege tu ce îți place)
- 50 ml apă
- 2 linguri de ulei de cocos
- 3 linguri de miere
- scorțișoară
Amestecă fulgii de ovăz cu migdale, nuci, caju și mixul de semințe, pune-i într-o tavă cu hartie de copt și apoi în cuptorul încins aproximativ 10 minute.
În timpul acesta, pune într-un ibric apa, mierea, uleiul de cocos și scorțisoara și pune-le pe foc mic până când uleiul devine lichid.
După ce ingredietenele uscate s-au rumenit puțin, scoate tava din cuptor și toarnă siropul peste ele. Amestecă bine, pune o altă hârtie de copt în tavă și, din nou, la cuptor pentru alte 20-30 de minute. Mai aruncă, din când în când, câte un ochi ca să nu se ardă. Îți dai seama că e gata când în casă miroase atât de bineeeeeee 🙂
După ce se răcește, adaugă și fructele uscate, pune granola într-un borcan și pregătește- te pentru dimineți reușite.
Dimineața, am combinat-o cu iaurt și afine și am luat-o la pachet. 🙂