MI-E DOR DE ZIUA MAMEI

Pentru mine, 8 martie înseamnă Ziua Mamei. Mă enervează și acum treaba asta cu „Ziua Internațională a Femeii”. Nu, domnule, mie mi-a rămas întipărit în creier ca astăzi ne sărbătorim mamele.

Când eram mică, puneam deoparte din bănuții pe care îi primeam de Sărbători și îi cumpăram cadou. Era același în fiecare an: un buchet de ghiocei și un spray. Dumnezele, îmi amintesc perfect cum abia așteptam să se termine școala și să mă duc la shopping :).  Miroseam toate sprayurile, dar de fiecare dată cumpăram tubul roșu de Impulse. Mami se bucura mereu. Totuși, cred că nu prea îi plăcea mirosul pentru că rămânea mult și bine pe etajera din baie. :))

8 martie însemna emoție și bucurie. La grădiniță ne pregăteam cu mult timp înainte. Venea un fotograf, ne trântea pe un fundal colorat și ne punea să stăm înțepeniți cu o garoafă în mână și să zâmbim larg pentru fotografia pe care mamele noastre o primeau la serbare. Într-un an m-a prins pe nepregătite. Fără pampon, cu părul ciufulit, fără cămașă și cu pulover. :))

Pfiu…la serbare…acolo era apogeul. Cred că toate mamele aveau lacrimi în ochi când ne venea rândul să spunem cântecelul sau poezia pentru 8 martie. Și, copleșite de emoții, ne aplaudau și ne strângeau în brațe.  

 

Din păcate, timpul nu e cel mai bun prieten al nostru, iar 8 Martie de „copii mari”  nu mai e la fel . S-au schimbat atât de multe. Da, acum, în loc de sprayul ăla ieftin îi cumpăr un parfum, iar ghioceii i-am înlocuit cu buchete pompoase. Dar știi ce e cel mai trist? Faptul că le primește  prin curier, iar eu nu mă mai bucur de îmbrățișarea ei.  Faptul că ne vedem rar și atunci când o facem stăm puțin împreună. Weekendurile parcă zboară când merg acasă.

Mi-e dor de Ziua Mamei, mi-e dor de tine, mami.

La mulți ani!

You may also like

Lasă un răspuns