ÎN MALDIVE CU DOI COPII. AȘTEPTĂRI VS REALITATE

Pe lista noastră de călătorii, Maldive nu era o destinație prioritară. Am fost în Seychelles și ca acolo cred eu că arată Paradisul. Dar anul acesta nu am avut de ales între prea multe locuri unde sa ne putem bucura de soare, așa că am zis da pentru Maldive. I-am făcut pașaport lui Matei imediat după ce s-a născut pentru că speram noi să plecăm de Revelion, dar planetele nu s-au aliniat.

Vacanța a fost pe cont propiu, nu prin agenție, deci am zburat cu o cursă de linie, nu charter. Cred că pentru noi zborurile cu escală sunt cele mai potrivite. Deși pare mai obositor sa schimbi avionul, să mai aștepți în aeroport, mie mi se pare mai ușor așa. Apuci să mergi relaxat la baie, să schimbi copiii mai lejer, să te dezmorțești puțin. În fine, depinde de fiecare. Am zburat cu FlyDubai la dus. Am avut zbor de noapte din București spre Dubai (aprox 5h) cu o escală de 3h, apoi Dubai-Male (4h15). Greu tare cu zborul de noapte. Credeam că o să fie mai ok pentru copiii, că vor dormi tot drumul, bla bla bla. Luna se culcă in mod normal între 19-20, iar noi trebuia să fim în aeroport la ora 21. A adormit în sistem, pe drum, la controlul de securitate a trebuit să o trezim, a adormit la loc, apoi s-a trezit când ne-am urcat în avion și de aici s-a rupt filmul. A început să plângă foarte tare din cauza oboselii. O ținea tatăl ei în brațe, iar eu eram cu Matei. A trebuit să facem schimb de copii, moment în care s-a trezit și Matei și a început și el să plângă. Ceilalți pasageri cred că își doreau să se întoarcă acasă…sau mai degrabă să ne întoarcem noi :). Am reușit să-i liniștim abia după decolare și au adormit până aproape de Dubai. Am avut noroc că avionul nu a fost plin și am stat fiecare pe câte un rând (un alt avantaj al curselor de linie). În Dubai ne-am schimbat, am mâncat ceva și ne-am îmbarcat în zborul către Maldive. A fost ok, copiii au dormit aproape tot drumul, obosiți din cauza nopții cu somn puțin. În Maldive totul s-a mișcat rapid. Nu am stat la cozi la intrarea în țară pentru că eram cu cei mici. Ne-am luat bagajele și am mers către hidroavionul care urma să ne ducă pe insula noastră. O experiență în sine călătoria cu acest mijloc de transport. Am mai zburat încă 50 de minute și am ajuns pe tărâmul relaxării supreme. Am fost întâmpinați de câțiva angajați ai resortului și de responsabila pentru șederea noastră acolo și apoi am fost conduși către casa noastră de pe plajă.

Luna a fost extrem de fericită să simtă nisipul sub picioare, astfel că și-a aruncat pantofii și a alergat desculță ca un titirez. A fost prima și ultima oară când a purtat ceva în picioare pe insulă. Toată vacanța a mers doar desculță.

Am ales cazare în regim all inclusive și bine am făcut. Așa am avut de ales între mai multe feluri de mâncare pentru Luna. Singurul dezavantaj este că depinzi de orele lor de masă. De cele mai multe ori, la cină, ea era deja obosită și fie nu prea mânca, fie mânca super agitată.

Mai erau copii în resort și am mai întâlnit două familii cu bebeluși, ca și noi.

Luna a stat non stop în apă, cu excepția orei de somn, de la prânz. Am avut o cremă cu factor de protecție foarte bună pentru ea, astfel încât nu a avut nicio problemă cu soarele de dimineață până seara. Și Matei s-a bălăcit puțin.

În unele zile reușeam să-i culcăm pe amândoi, la prânz, în același timp și aveam o oră și jumătate de liniște. Noi stăteam afară, în apă, copiii dormeau în cameră.

Maldive este, cu siguranță, sinonim cu relaxarea. Nu cred că puteam alege un alt loc mai bun pentru prima vacanță în formulă de 4. Eu nu sunt amatoare de scufundări (mai ales că rechinii dădeau târcoale aproape de mal ) așa că în afară de asta nu aș fi avut să fac ceva și să nu pot din cauza programului copiilor. Mi se pare minunat de mers cu cei mici. Mâncare bună, apa perfectă, nisip fin, intimitate cât curpinde, ce să zic, de vis.

Dar să fim realiști, să călătorești cu 2 copii nu e ușor. Luna este într-o perioadă de descoperire combinată cu momente de gelozie de la apariția lui Matei. Au fost unele momente în care efectiv mă simțeam copleșită. O agitație de nedescris, nimic nu părea să-i fie pe plac, tantrumuri la nivel extrem, etc. Eu aș fi plecat acasă singură pe jos, doar ca să nu mai aud. Daaaar acești copiii au cel mai bun și înțelegător și calm tată din Univers și de fiecare dată el reușea să calmeze spiritele. Simt că am ieșit învingătoare din încercarea asta și pentru că am reușit să ne ținem de regula de acasă, fără ecrane, deși au fost unele momente când i-aș fi pus cele mai lungi desene animate pe telefon, pentru o masă în liniște.

La întoarcerea spre casă am zburat pe zi, cu Emirates până în Dubai. Diferență ca de la cer la pământ. Am avut locurile pentru bebeluși, Matei a dormit în bassinet, iar Luna a primit jucarii de la însoțitoarele de zbor. Am avut escală peste noapte în Dubai și am dormit la hotelul din aeroport. A doua zi ne-am îmbarcat din nou cu FlyDubai pana la București. Zborul de zi cu escală lungă a fost ideal pentru noi. Nu am simțit oboseala, iar copiii au dormit bine în pat până a doua zi. De acum înainte, la călătorii mai lungi, vom face fix la fel.

*În Maldive toți turiștii trebuie să prezinte un test PCR negativ cu cel mult 96 de ore înainte de îmbarcare. Copiii sub un an sunt exceptați de la aceasta lege.

*Cu cel mult 24h înainte de sosirea în Maldive trebuie completată online o declarație de sănătate.

*La plecarea din Maldive trebuie făcuta aceiași procedura ca și la sosire, cu declarația de sănătate.

*În resortul unde am stat noi era distanțare cât cuprinde. Am uitat de Covid, de mască, de griji. Angajații erau foarte stricți cu măsurile de igienă. Purtau corespunzător masca non stop, aveau mânuși și dezinfectau frecvent.

*In contextul actual, la restaurantul pricipal al resortului nu puteai să îți iei tu singur mâncare. Erai servit de cei de acolo.

*Înaintea de întoarcerea în România, trebuie completat online un chestionar ce va genera declarația pe baza căreia puteți intra în țara. Noi nu am știut de ea și a trebuit să o completăm în aeroport pentru că cei de la compania aeriana nu au vrut să ne facă check in-ul fara acel chestionar.

You may also like

Lasă un răspuns