SINGAPORE – SENTOSA ISLAND, ORCHARD ROAD, MARINA BAY SANDS

Ziua a început devreme. Aveam pe lista de bifat Sentosa Island, Marina Bay Sands și Orchard Street.

Sentosa Island este locul unde sute turiștii vin să viziteze și localnici să se relaxeze. Există mai multe variante ca să ajungi pe insulă: cu telecabina costă 33 dolari singaporezi. Aceasta este varianta scumpă, dar și cea mai spectaculoasă. Varianta mai ieftină este cu metroul, care pleacă din Harbourfront. Stația se află într-un mall. 🙂 Pentru bilet dus-întors plătești 4 SGD. Pentru cei mai activi, există și varianta de a ajunge pe jos. Treci pe un pod luuuung, numit Sentosa Boardwalk. Pentru a traversa podul trebuie să plătești o taxă de 1SGD. Poți cumpăra biletele pentru atracțiile de pe insulă fie de la stația din mall, fie direct de pe insulă. Găsești aici toate detaliile legate de preț și poți să cumperi day pass-ul online, dacă vrei.

Cele mai atractive locuri de pe insulă sunt:

♦ Universal Studios

Biletul costă 76 SGD pentru un adult și 56 SGD pentru un copil.  Aici te distrezi alături de personajele din Jurassik Park, Shrek, Minions, etc. Sunt zeci de filme tematice pe care le poți urmări, deci alocă suficient timp pentru Universal Studios.

♦Aquarium

Acvariul e impresionant. Rechini, delfini, căluți de mare, pești exotici, în total sunt peste 800 de specii de vietăți marine. Prețul biletului de intrare este de 34SGD -adult și  24SGD-copil. Aici poți să privești viețuitoarele printr-un uriaș ecran de sticlă. De aglomerație nu are rost să îți mai spun.

♦Butterfly Park & Insect Kingdom

16 SGD pentru adult și 10 SGD pentru copii. Aici vezi o mulțime de fluturi și o varietate de insecte.

♦ Merlion

Merlionul este  simbolul țării, iar pentru o taxă de 12 SGD îl poți vizita în interios și poți urca până în vârf pentru o panoramă a împrejurimilor.

♦ Mega Zip

Tiroliana spectaculoasă are 500 de metri și te duce pănă la malul mării

Dacă ai chef să te relaxezi și să faci nimic, poți să cobori și să o iei la pas pe plaja artificială. Dacă traversezi podul de pe Palawan Beach o să ajungi în cel mai sudic punct al Asiei continentale.

Dacă ai ajuns în Singapore, nu poți să ratezi o sesiune de shopping pe Orchad Road, zona preferată pentru cumpărături. Cât vezi cu ochii, stânga, dreapta, mall-uri uriașe fie cu braduri de lux, fie cu firme accesibile.

Strada este împânzită cu vânzători ambulanți. Un singaporez mi-a recomandat să nu ratez înghețata care se vinde pe stradă. L-am ascultat și am mâncat înghețată de durian, cu pâine. O nenorocire delicioasă :))

Seara, atracția orașului se mută în zona bulevardului Marina Bay. Zgarie-nori, celebrul hotel cu piscina la ultimul etaj sau magazinul Louis Vuitton cu un design spectaculos, parcă ești într-un film SF, unde totul este aranjat la linie. Aici au loc spectacole de lasere și lumini, iar turiștii împânzesc zona de promenadă pentru a prinde cele mai bune cadre, la fotografiat.

Am uitat să îți spun ceva despre Singapore. Dacă te deranjează aerul condiționat, aici o să ai o problemă. Oriunde ai intra ai senzația că te-au în congelator. Diferența mare de temperatură dintre afară și înăuntru m-a terminat :((

 

În rest, despre Singapore, numai de bine. 🙂

 

 

 

You may also like

Lasă un răspuns