LAPTE DE ALUNE FĂRĂ ZAHĂR. CUM ÎL PREPRI ACASĂ

De când am început să fiu mai atentă la ce mănânc, petrec mai mult timp la cumpărături. Citesc cu atenție fiecare etichetă și, de cele mai multe ori, îmi cumpăr separat ingredientele și îmi prepar singură, acasă, anumite produse. E mult mai sănătos.

Îmi place mult de tot laptele vegetal: De migdale, de caju, de cocos, de alune de pădure. Yummy, e așa delicioasă o budincă de chia sau de quinoa.

Aseară, am găsit în bucătărie o pungă rătăcită cu alune de pădure. Hmmm… perfect, să le facem lapte, zic. Le-am pus la hidratat peste noapte, iar dimineața le-am făcut cunoștiință cu blenderul, am pus apă cât să le acopere și le-am mixat la viteză mare. Dacă vrei, poți pune și puțină miere pentru un gust mai dulce. Mai ai nevoie de o strecurătoare sau de tifon ca să treci amestecul prin ele și să obții un lichid fin.

Laptele l-am folosit pentru o budica de chia și pulpa rămasă a fost perfectă pentru niște brioșe din albuș și banană. Am bătut bine două albușuri și le-am amestecat cu obanană pisată. Îmi place mult scroțișoara, așa că am pus puțină și în compoziție.

La final, am adăugat restul de alune de pădure mărunțite.

Le-am pus în forme de staniol, le-am băgat la cuptor aprox 15 min.

Au ieșit 4 brioșe pe care le-am mâncat cu afine în dimineața aceasta, înainte de antrenament 🙂

 

You may also like

Lasă un răspuns