CUM AM SLĂBIT 11 KILOGRAME

O poză face cât o mie de cuvinte. În cazul de față, cât 11 kg.

Când mă întâlnesc cu persoane pe care nu le-am mai văzut de ceva vreme, în loc de clasicul „Bună! Ce mai faci?”, primul lucru pe care mi-l spun e: „Vai, cât ai slăbit!”  Și uite așa, de fiecare dată, mă apuc să povestesc ce s-a întâmplat cu mine în ultimele 6 luni. Îmi aduc aminte că anul trecut, pe la sfârștiul lui noiembrie, m-am întâlnit, întâmplător, cu o fostă colegă de serviciu. Am stat de vorbă vreo 10 minute, timp în care m-a întrebat obsesiv dacă sunt bine și nu înțelegeam de ce. Într-un final, m-a întrebat dacă sunt sănătoasă sau dacă am suferit după cineva de am slăbit atât de mult :)) Funny, nu?

 

 

Am slăbit pentru că mi-am dorit.  Nu am așteptat nici ziua de luni, nici ziua de 1 a următoarei luni din calendar. Mi-am spus: „De azi, o să am un stil de viață sănătos”. Și așa a fost. De o jumătate de an, nu mai beau sucuri de niciun fel. Am renunțat complet la mezeluri și la carnea de pui din comerț. Nu mai mănânc haotic, am renunțat să-mi mai comand prânzul la serviciu. În fiecare zi îmi aduc mâncare de acasă. Nu sar peste mese, mă pun la somn devreme și mă trezesc devreme. Nu îți imagina ca am devenit un robot si nu mai am pofta de dulce. Imi rezerv o zi pe săptamană,  sâmbătă sau duminică, în care mă răsfăț din punct de vedere culinar.  Fac și sport. Acum de plăcere, la început era un coșmar pentru că nu îmi plăcea deloc să fac mișcare. Prima oară am mers la sală la o clasă de group fitness. Era într-o vineri seară. M-am așezat cât mai în spate, m-am uitat la cei din jur ca să văd de ce am nevoie pentru oră și apoi a început calvarul. Totul se derula în viteză, instructorul striga să schimbi greutățiile de pe bară, dublează, triplează, fă flotări, hai, nu sta. Dacă aș fi putut, aș fi aruncat cu sticla de apă după el. Între timp, am revenit la gânduri mai pașnice 🙂 Mai ales că de la 59 de kg, cântarul îmi arată acum 48. Am fost nevoită să-mi schimb toate hainele pentru că de la măsura M, am trecut la XS. Doamne, ce îmi place cum sună asta. 🙂

 

  

 

Multă lume îmi scrie, pe facebook, și mă întreabă ce mănânc acum. Începând de mâine, timp de o săptămână, o să-ți scriu aici despre mesele mele ca să te poți inspira. Și eu, la rândul meu, urmăresc pe rețelele de socializare nutriționiști și instructori de sport de la noi și de afară și  găsesc o grămadă de chestii delicioase 🙂

Nu vreau să-ți spun:  „Fă ca mine și o să ai rezultate”. Nu, pentru asta sunt specialiștii. Și eu am cerut și cer sfaturi în continuare de la cei avizați.

Vreau doar să-ți spun că e super cool să mănânci bine și sănătos și să faci sport.

 

  

 

 

 

 

You may also like

4 comentarii

    1. La mine a funcționat principiul gata, nu mai mănânc. Totuși, dacă mi-e poftă de mor, mănânc o bucățică de ciocolată neagră. În rest, compensez cu fructe în prima parte a zilei, dar niciodată după masă, ci cu o oră înainte de a mânca.

Lasă un răspuns