SĂ NE FIE PRIMĂVARĂ!

Primul gând pe care l-am avut dimineață, când m-am trezit: Yesssss, a venit primăvara! Am ieșit puțin din casă și pe străzi toată lumea cu zambile, frezii și ghiocei la purtător. Gata, parcă totul se schimbă de acum. Indiferent dacă mai vine vreun val de frig, domnle, calendarul arată luna martie. Parcă se citește primăvara pe chipurile oamenilor. 🙂

Când mă duceam la școală, era competiție între fete. Cine strângea cele mai multe mărțișoare era cea mai tare din parcare 🙂  Unele erau chiar urâțele, adica nu ar fi putut să fie purtate niciodata (flori artificiale învelite într-un plastic albăstrui), altele erau drăguțe, dar nu mai comentam nimic.

 

Competiție, dar la nivel înalt era și la educatoare/învățătoare. Atunci se dădeau cadouri ca la nuntă de 1 și 8 martie. Mașină de spălat, seturi de aur, chestii de casă… Ce noroc că am scăpat repede de aceste mici „atenții. Am avut educatoare la grădi, apoi până în clasa a V-a, învățător. Acum nici nu mai știu care e tradiția de 1 martie. Ce se mai oferă pe la școli? Nu se duce nimeni la doamna cu bietul coșar înfășurat cu șnur alb roșu?

Vremuri noi, cadouri noi, obiceiuri vechi.

Hai, să ne fie primăvară tuturor! Cu ghiocei, cu narcise, cu frezii, cu zambile, cu mărțioare și cu BUCURIE.

 

P.S. : În poză eram ghiocel, la serbarea de la grădi :)))

You may also like

Lasă un răspuns