PRĂJITURĂ CU CIREȘE FĂRĂ ZAHĂR

Prăjitura asta îmi aduce aminte de copilărie. O făcea mami, dar în varianta cu vișine. Ah, ce bună era! Și cu mult zahăr pudră deasupra… Dar cum în prezent, zahărul și făina albă au devenit inamici, m-am cam lepădat de tot ce e dulce. Însă acest desert este în continuare pe lista mea de suflet. Și îl fac atunci când am chef să devin nostalgică. Ce-i drept, ingredientele sunt diferite, dar gustul mă poartă în trecut.

Am folosit cireșe pentru că aveam un castron în frigider și nu aveam chef să le mănânc, dar îmi părea rău și să le arunc.

INGREDIENTE:

6 ouă

cireșe

1 pahar făină de năut (70-80 gr)

1 linguriță făină de konjac

1 păstaie de vanilie

extract de stevie (depinde cat de dulce  vrei să îți iasă pandișpanul)

1 praf de sare

1: Scoatem sâmburii de la cireșe.

2: Separăm albușurile de gălbenușuri

3: Albușurile se bat împreună cu praful de sare și puțin îndulcitor până devin spumă. Separat, gălbenușurile se freacă împreună cu restul de exctract de stevie, apoi adăugăm făina de konjac și mai mixăm puțin.

4: Peste albușurile spumă turnăm gălbenușurile și amestecăm ușor de jos în sus. Treptat, adăugăm și făina de năut și amestecăm, la fel de jos în sus, până se încorporează. Amestecăm cu o lingură de lemn sau cu o spatulă pentru ca blatul să fie aerat. La final, adăugăm și vanilia.

5: Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adăugăm cireșele și o băgăm în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox. 25 de minute.

6: Când pandișpanul a crescut și a devenit auriu, oprim focul și lăsăm ușa cuptorului deschisă până când se răcește(în felul acesta, blatul nu o să se lase din cauza diferenței de temperatură).

7: După ce prăjitura s-a răcit, o tăiem și presărăm stevia peste ea.

8: Savurăm cu drag și dor 🙂

You may also like

Lasă un răspuns