SINGAPORE – LITTLE INDIA ȘI CHINA TOWN

Am rămas datoare cu poveștile despre Singapore.

Dacă dai un search pe Google cu Singapore, primele imagini care apar sunt zgârie-nori,  merlionul-emblema orașului și bineînțeles celebrul hotel Marina Bay Sands. În contrast cu centrul orașului, care pare demn de un film SF, vin cartierele etnice, cu indieni, chinezi și malaezieni.

 

Noi am început cu Little India, o zonă vibrantă unde locuiesc indienii stabiliți în Singapore. Culorile, aromele și mixul de cultură fac din Little India unul dintre punctele principale de atracție în Singapore.  Găsești restaurante la tot pasul cu mâncăruri tradiționale din India. Am încercat spicy chicken și orez cu lămâie. Pentru o porție am plătit 6 dolari singaporezi, cam 17 lei .

 

În Little India găsești la tot pasul temple ridicate în cinstea zeilor. Unul dintre cele mai importante este Sri Veeramakaliamman Templededicat zeiței Kali. Templul poate fi vizitat, intrarea este liberă, dar ești obligat, în semn de respect, să te descalți la intrare.

Dacă ai ajuns aici, nu trebuie să ratezi Mustafa Centre, un mall uriaș in care găsești absolut orice și care e deschis non-stop. Cât de tare, dacă ai nevoie, la 4 dimineața,  de un fier de călcat, te duci și îl cumperi. 🙂

 

Ca să ajungi în Little India, cel mai simplu, e cu metroul. Caută linia mov, stația Little India.

Dacă ziua am început-o în Little India, spre seară am mers în China Town, un alt loc de poveste din Singapore.

Să ajungi acolo cu metroul trebuie să urmărești tot linia mov.  China Town este un mix între vechi și nou, găsești o mulțime de cafenele, restaurante și magazine. Buddha Tooth Relic Temple and Museum este unul dintre punctele de atracție ale cartierului.  Templul este uriaș, un muzeu în sine și poate fi vizitat într-un tur de 2 ore.

Cele mai aglomerate străzi din China Town sunt cele cu mâncare. Singapore este cunoscut pentru zona de street food, iar în cartierul chinezesc poți să mănânci delicatese premiate de ghidul Michelin. Caută Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle. Nu te speria, nota de plată nu e ca la un restaurant cu pretenții. Pentru un fel de mâncare plătești doar 2 usd.

În China Town am mâncat și un desert suuuuuper bun, Tang Yuan, biluțe făcute din făină de orez, umplute cu sos de alune. (4usd)

Știi că am o slăbiciune pentru înghețată și nu aș fi putut să-mi refuz această plăcere. Cine mai stă să numere caloriile atunci când e în vacanță? Înghețată cu bucăți proaspete de mango. Hmmm… de vis (8usd).

Dacă reușești să treci peste mirosul oribil, Durianul te poate surprinde plăcut. Are un gust cremos de vanilie, iar pentru jumătate de fruct tăiat și curățat trebuie să plătești 12 usd.

Singapore este un paradis al preparatelor culinare. E obligatoriu să mănânci într-un Hawker Centre. E ca o piață, unde mâncarea se face pe loc, în fața ta. Nu vine nimeni la tine la masă, mergi, dai comanda, plătești și aștepți mâncarea.

 

Eu am încercat acolo o porție de Carrot Cake. Nu e prăjitură, nici măcar nu are vreo legătură cu morcovii. Conține ridiche, usturoi, condimente și ou.

Am încercat și supa iute cu tofu. Bună, dar porția e uriașă. Nu am putut să o mănânc pe toată.

Cam așa a fost prima zi de Singapore. Revin cu impresii despre Sentosa Island, Marina Bay și Orchad Road.

 

You may also like

Lasă un răspuns