HAI LA SHOPPING ÎN ELVEȚIA

Elveția înseamnă bani mulți. Da, așa e, dar de data aceasta o să-ți povestesc cum poți să mergi la shopping în una dintre cele mai scumpe țări din Europa, fără să faci împrumut la bancă. 🙂

În Elveția găsești unul dintre cele mai bune outleturi din Europa, Fox Town. Centrul comercial se află la 50 de km de Milano, în Mendrisio, așa ca poți combina cu succes o escapadă la Milano cu o sesiune de cumpărături în Elveția. Din Milano ajungi ușor la outlet. Iei trenul din Stazione Centrale până la Mendrisio S. Martino. Eu am mers cu Eurocity și am plătit pe un bilet doar dus 15 euro. Există și varianta cu un tren regional, dar faci mai mult pe drum. Trenul mai are 3 opriri în Italia: Monza, Seregno și Como S. Giovanni. Când ajungi în Elveția, la Chiasso, trebuie să schimbi trenul. Poliția de frontieră urcă în fiecare vagon și ghidează călătorii către celălat tren. Nu trebuie să mai cumperi alt bilet.  De la Chiasso mai puțin: Balerna, Mendrisio și Mendrisio S. Martino.  Tu trebuie să cobori la stația Mendrisio S. Martino. Din gară, până la outlet, faci 3 minute pe jos. Cum cobori din gară, faci la stânga pe prima stradă și gata, ai ajuns.

Poți alege să plătești în euro sau în franci. Majoritatea magazinelor accepta plata în euro. Unele dau și restul în euro, altele în franci. În outlet găsești și casă de schimb valutar, iar cursul e ok, nu încearcă nimeni să te păcălească.

La Fox Town discounturile sunt pe bune pe toată perioada anului. Am fost în octombrie, deci nu în sezon de reduceri, și nu aș mai fi plecat acasă. 🙂

Eu am avut o minivacanță de vreo câteva zile, așa că am profitat de ocazie și am bifat și Lugano. Dacă ajungi în zonă și ai timp, dă o fugă până acolo. Așteaptă-te să bagi mâna adânc în buzunar, dar crede-mă că merită. Pentru o cazare decentă în centrul orașului am plătit 140 e/noapte, iar o masă la restaurant, pentru două persoane, în general, depășește 100 e.

A, și ca un mic detaliu, nu rata nici Muzeul de ciocolată Alprose (cu degustare).

 

 

 

Spor la shopping și la plimbat!

You may also like

Lasă un răspuns